Tips Jimat Terbang Ke Eropah Dengan Norwegian Airlines

0
960

norwegian-air-787_750xx5760-3240-0-300

Ada kalanya tiket penerbangan dari Kuala Lumpur ke Eropah terutamanya London teramatlah mahal. Jadi pilihan lain untuk traveler mendapatkan tiket murah ke Eropah adalah terbang dari dari Singapura menaiki Norwegian Airlines.

Norwegian Airlines merupakan penerbangan tambang murah di Eropah. Bagi anda yang mempunyai bajet yang terhad, Norwegian semestinya salah satu pilihan untuk anda mendapatkan tiket murah ke Eropah. Bagi sektor Asia Tenggara, Norwegian Airlines menyediakan penerbangan dari Changi Airport di Singapura ke Gatwick London, Oslo, Copenhagen  dan Madrid.

Kebiasaannya, harga promosi Norwegian Airlines dari Changi ke London adalah sekitar RM450-RM600 sehala dan RM1300-RM1900 pergi dan pulang. Oleh kerana ia adalah penerbangan tambang murah, bermakna pilihan tempat duduk, bagasi dan makan perlu dibeli berasingan. Tetapi bagi seorang traveler tegar, itu semua bukan masalah besar. Asalkan dapat sambar tiket murah, terbang ke Eropah bukan lagi satu angan-angan dengan adanya Norwegian Airlines!

Untuk itu, kami ingin kongsikan beberapa tips yang telah diberi oleh followers Pemburu Tiket Murah, bagaimana anda boleh berjimat sekiranya anda ingin terbang menaiki ke Eropah dengan Norwegian Airlines .

  1. Makanan: Add-on makanan Norwegian Airlines, bermakna ada caj tambahan yang agak tinggi untuk traveler bajet ciput. Jadi untuk mengelakkan anda kelaparan dalam flight, sila bawa makanan anda ke dalam cabin. Norwegian Airlines membenarkan penumpang membawa makanan dari luar. Pastikan makanan yang anda bawa tidak berbau sehingga mengganggu penumpang lain.
  2. Minuman: Tiada sebarang welcome drink bila anda masuk ke dalam pesawat Norwegian Airlines. Kami sarankan anda beli air di airport sebelum sebelum masuk ke dalam pesawat atau bawa botol kosong supaya anda boleh isi air percuma di water cooler yang disediakan di Changi airport. Sebarang minuman beralkohol dari luar tidak dibenarkan.
  3. Tempat duduk: Kalau nak selesa naik Norwegian Airlines terutamanya long haul Changi-Gatwick, beli seat. Beli seat membolehkan anda memilih tempat duduk mengikut kemahuan anda. Kalau pilih seat belakang, peluang untuk anda mendapat sebaris tempat duduk kosong adalah cerah.  Norwegian akan penuhkan baris depan dan tengah dengan penumpang yang tidak membeli seat, jadi seat belakang ada yang kosong.
  4. Luggage: Kelebihan menaiki Norwegian Airlines, anda diberi sebanyak 10kg untuk cabin baggage. Jadi gunakan quota yang diberi sebaiknya. Bagi mengurangkan kos, anda boleh berkongsi membeli 1 check-in luggage sebanyak 20kg.

 

Selain itu, penerbangan hampir 13jam dari Singapura ke Gatwick London takkan membosankan kerana setiap tempat duduk dilengkapi dengan skrin hiburan untuk anda menonton filem atau mendengar muzik.

Tempat duduk untuk kelas Ekonomi yang selesa selain pesawat yang digunakan adalah model Boeing 787 Dreamliner, yang pastinya sangat berbaloi untuk penerbangan jarak jauh.

Semoga tips ini membantu merancang bajet perjalanan anda. Selamat mengembara!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here