6 Sebab Kenapa AirBnB Lagi Best Berbanding Hotel

Kalau korang tak pernah dengar berkenaan AirBnB, AirBnB hampir sama seperti BookingDotCom / Agoda, tapi lebih fokus kepada homestay. Pemilik rumah akan mengiklankan rumah mereka dan korang boleh tempah penginapan di rumah tersebut sama seperti tempah hotel di atas talian.

Ini adalah sebab kenapa kami suka menginap di AirBnB berbanding Hotel:

1. Ruang yang lebih besar – Bayangkan booking hotel berharga RM200, korang hanya dapat satu bilik saiz standard, tapi dengan harga yang sama, boleh booking seluruh studio apartment di tengah bandar KL! Mana lagi berbaloi?

AirBnB 001
Harga penginapan sekitar KLCC yang anda boleh cari di AirBnB

2. Sesuai untuk traveler berkumpulan – Travel bersama keluarga atau kawan-kawan? Sewa seluruh apartmen di Airbnb. Dengan cara ini, semua orang boleh bersama dan mendapatkan privasi yang diperlukan pada harga yang lebih murah berbanding tinggal di beberapa bilik hotel. Korang boleh membahagikan kos, secara tak langsung menjimatkan kos travel.

3. Boleh masak – Kebanyakan AirBnB membenarkan penginap memasak. Kebiasaannya tuan rumah sudah sediakan perkakasan asas untuk memasak seperti periuk, kuali, pisau dan dapur gas. Sangat berbaloi bagi anda yang nak berjimat ketika travel. Microwave juga disediakan bagi korang yang nak panaskan makanan. Best kan?

4. Mesin basuh – Antara kemudahan yang berguna terutamanya bagi anda yang suka travel dengan beg yang ringan.

5. Netflix / iFlix / Chromecast / Androidbox – Tak banyak hotel yang menyediakan kemudahan ini. Kalau ada pun, hotel dengan harga yang mahal sahaja! Kebanyakan host di AirBnB menyediakan kemudahan ini bagi memberi kepuasan perkhidmatan kepada penyewa mereka.

6. Pilihan yang sangat banyak – Takkan ada AirBnB yang sama. Setiap satunya mempunyai pengalaman penginapan yang berbeza. AirBnB yang di senaraikan bukan calang-calang tau. Ada villa tepi bukit, studio apartment, condo dengan infinity pool, banglo mewah di tengah bandar, rumah menghadap laut dan macam-macam lagi!

Kalau korang belum mendaftar sebagai ahli AirBnB, boleh daftar guna link di bawah dan akan dapat Travel Credit bernilai RM120 percuma daripada AirBnB. Boleh guna travel credit ni untuk booking AirBnB pertama korang. Cubalah!

 

Voucher AirBnB
Daftar sini mendapatkan voucher airbnb anda bernilai RM120.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s