Panduan Menguruskan Kemalangan / Rawatan Hospital / Kematian Ketika Di Luar Negara

Malang tidak berbau. Walau di manapun kembara kita, persediaan sebelum menghadapi musibah semasa travel amatlah penting.

Perkongsian ini telah dikongsi oleh Rose Maria Mansor berkenaan dengan proses dan panduan menguruskan pesakit / jenazah yang telah yang mengalami musibah semasa mengembara. Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada semua. 

 

Akak bukan pengembara tegar. Akak pengembara bermusim. Kawan2 dlm ni yg kenal akak pun tau pasal hal ni. Tapi akak nak kongsi mcm mana akak kendalikan / bantu beberapa ahli keluarga/ sahabat/ stranger yg berhadapan dengan keadaan ini ketika merekadi luar negara.

1. Walaupun kita ada insurance dari Malaysia, sebaiknya semak prosedur kemasukan hospital / rawatan di negara yg nak kita lawati. Adakah mereka accept GL  (Guarantee Letter) dari syarikat insurance kita? Terdapat kes yg akak bantu, didapati bahawa hospital di negara berkenaan tak accept GL dari insurans luar dari negara mereka (walaupun insurance tu dari company di Malaysia yg dah established di US).

2. Bila GL tak diterima, tak boleh discharge, maka kos tinggal di hospital dan negara berkenaan akan meningkat. Contohnya ada kes di Korea, sehari bil di ICU adalah RM50,000.00. Bayangkan tekanan yg dihadapi ahli keluarga pesakit / traveler tersebut.

3. Maka sebaiknya kita cuba survey insurance yg boleh dibeli dari negara yang kita nak lawati tu selama tempoh lawatan kita. Pilih laa yg access sum dia paling rendah. Contohnya kalau access sum dia RM500, maka kita set aside RM500 tu supaya kalau kena masuk hospital / kena dptkan rawatan yg kosnya lebih RM500, kita dah siap sedia duit RM500 tu.

4. Jangan panik atau amek hati andai kata pihak kedutaan Malaysia di tempat yang kita lawati tu tak dapat bantu kita. Stay focus dalam usaha nak dapatkan rawatan / bawa balik pesakit.

5. Dapatkan borang dari airlines yang boleh bawak pesakit contohnya Malaysia Airlines. Masa nak bawa balik arwah adik ipar akak dari Guangzhou, kami cuba nak bawak balik degan Air Asia, tapi bila Air Asia dapat info dari hospital di Fuda, engineering team dia kata flight dia tak boleh nak accommodate stretcher i.e. tak muat pintu flight & seat tak boleh recline/ remove utk letak stretcher. Jadi kami stick to the plan, bawak balik dgn Malaysia Airlines.

6. Dari mula dapatkan borang dari airlines, kena keep close contact & berkomunikasi dgn wakil airlines di negara yg mana pesakit tu dirawat. Sebarang perkara yang tak difahami, rujuk je degan mereka.

cb43cd557e355a567c617961a8490570
Gambar sekadar hiasan.

7. Dalam borang tu nanti doctor akan bagitau apa keperluan pesakit atas flight. Masa nak bawak adik ipar dari Guangzhou, agent hospital tersalah letak dlm form yg keperluan oksigen adik ipar akak ialah 10L/minute. Jadi mulanya doctor di MAS kata dia tak fit to travel. Bila check degan doctor di hospital di sana, rupanya 5L/ minute. Lepas tu resubmit borang ke MAS, baru diorg approve & kata dia fit to travel.

8. Airlines mensyaratkan kena ada medical escort bertauliah (sekurang-kurangnya jururawat berlesen) utk ikut patient. Ni melibatkan kos. Kalau ambil nurse dari negara yg kita lawat tu, kena sediakan dia hotel di Malaysia juga sebelum dia naik flight utk balik ke negara dia. Ya, kena beli tiket pergi balik utk dia. Tu belum campur service charge dia lagi.

9. Airlines akan caj harga tiket ikut jumlah seats yg diambil bagi letak stretcher atas flight. Contohnya kalau dia gunakan 9 seats, maka harga tiket pesakit tu akan jadi ganda 9.

2310199_orig
Gambar sekadar hiasan.

10. Setiap airlines kena patuhi peraturan penerbangan berkenaan bawa pesakit atas flight. Ada borang kena isi. Malaysia Airlines sebut MEDA form. Borang tu perlukan endorsement dari pihak hospital tempat pesakit dirawat. Lepas dah isi borang tu dgn lengkap, hantar kpd airlines. Airlines perlukan masa untuk proses permohonan kita kerana melibatkan beberapa department dlm airlines. Kalau di Malaysia Airlines antara department yang terlibat ialah engineering team (untuk check availability & installation of stretcher on board), medical team (untuk assess keadaan pesakit berdasarkan borang permohonan tu, sama ada pesakit fit to travel atau tak), ticketing team. Bila semua ni dah OK, baru boleh beli tiket utk pesakit. Untuk bawak balik arwah adik ipar dari Guangzhou dulu, MAS guna 9 seats utk letak stretcher dia (masa tu arwah di ICU di Fuda Hospital & doctor kata dia fit to travel back). 1 seats RM2,000.00. So 9 seats dlm RM18,000.00.

11. Masa ni dah boleh deal dgn hospital di Malaysia – hospital yg boleh accept utk rawat pesakit (ikut kekosongan & kepakaran hospital).

12. Selepas dah settle beli ticket, boleh terus hubungi PR di Malaysia Airport Berhad (MAHB) dan maklumkan pasal flight pesakit ni. Nanti dia akan minta beberapa maklumat:-

i. Apa nombor plat ambulans
ii. Nama, no IC dan no telefon setiap kakitangan dalam ambulans tu
iii. Pukul berapa ambulans sampai
iv. Nama & no. passport medical escort pesakit;
v. Medical escort ni akan keluar dgn ambulans atau ke airport building terus;
vi. Nama & no passport keluarga atau kawan pesakit yg akan turun dari flight & naik ambulans (ni sebab urusan biometric di imigresen di airport).

13. Dalam masa yg sama, boleh hubungi ambulans utk sewa. Akak guna khidmat Mahamas.

14. Nanti PR MAHB akan bagi details kat gate mana ambulans akan masuk utk standby ambil pesakit. Once kapal dah sampai, ambulans yg standby tu boleh bergerak ke arah kapal.

15. Ambulans akan bawa terus pesakit ke emergency dept hospital berkenaan.

 

NOTA PENTING: Apa nak buat kalau ada KEMATIAN di luar negara?

16. Di step no. 4 tu, terus hubungi kedutaan. Mereka akan bantu.

17. Kita kena dptkan quotation dari airlines (cargo) yg boleh bawa balik jenazah & dptkan info tentang prosedur & kos. Airlines akan maklumkan rumah mayat mana yg selalu berurusan dgn diorg dan tahu keperluan airlines utk bawa balik jenazah i.e. size keranda dan sebagainya.

18. Check kos utk awet mayat (keringkan air dlm badan jenazah). Memang kena awet mayat kalau nak bawa balik Malaysia. Kos awet mayat ni agak mahal kerana campur sekali dgn kos keranda dan kos hantar ke airport.

19. Ada kes yg akak bantu, waris cuba juga check kos nak kebumi di luar negara, tapi mahal dan mereka decide nak bawa balik kosnya sama dgn bawa balik jenazah ke Malaysia.

20. Lepas beli ticket, boleh hubungi PR MAHB dan proses seterusnya adalah sama sepertidi step 12 – 14 di atas.

Ketahuilah, sesungguhnya proses yang akak share ni amat mencabar ketahanan mental dan fizikal kita bila kita kendalikan segala prosedur ni. Untuk bawak arwah adik ipar balik dari Guangzhou, akak dan adik beradik akak berganding bahu untuk dptkan semua info dan keperluan arwah termasuk mesin oxygen, portable oxygen (POC) – ni emergency back up utk pesakit just in case mesin oxygen tak berfungsi. Kalau tak, memang tak terbuat sorang2.

TAKE NOTE bahawa dlm kebanyakan kes yg akak bantu (utk bawa pesakit/ jenazah dari luar negara), kekangan utama adalah duit. Ada yang lebih RM200 ribu, ada yg lebih RM1 juta, ada yg RM70 ribu. Bergantung kpd negara/ keadaan pesakit/ kos medical escort dan sebagainya. Bagaimana kami dpt bawak balik adik ipar dlm tempoh seminggu saja? Alhamdulillah memang dpt donation dari family, friends, public, netizen. Tapi adik saya (isteri kpd arwah) tahu donation tak mencukupi. Jadi adik saya decide utk pinjam duit dari family & kawan2. Dlm tempoh tak sampai 24 jam, collection cecah RM100k. sebenarnya jumlah yg diperlukan masa tu lebih dari tu sebab bil ICU saja RM200k kalau tak salah. Utk urusan penerbangan dan agent hospital (termasuk medical escort), another RM100k.

Akak kongsi berkenaan pinjam duit ni dgn bbrp pihak yg berhadapan dgn isu nak bawa balik keluarga yg sakit di luar negara, mereka cuba tukar dari mohon donation kpd dptkan softloan. Ternyata collection mencapai jumlah yg diperlukan dalam kadar yg agak cepat bila donation drive berubah kepada “mendapatkan softloan”.

Sebab tu akak cadangkan ambil insurans dari negara yg kita nak travel tu, sebab tak semua mampu nak dptkan & bayar semula soft loan. Melainkan kalau kita mmg ada insurance di Malaysia yg cover kemalangan/ kematian di luar negara yg mana insurans company tanggung segala kos up to RM1 juta dan sebagainya. Kalau betul ada, then boleh cuba pinjam kawan2 & keluarga.

Ada juga yg “stuck” di luar negara sebab isu takde duit nak beli ticket flight sebab mahal atau sebab GL insurans di Malaysia tak diterima oleh hospital di luar negara. Bila akak cuba bantu dan bagi suggestion utk dia pinjam duit, dia seakan marah atau sentap dengan akak. Sebab yg diharapnya adalah donation, bukannya tips2 yg akak nak share tu. Kita yg travel, kita yg kena bersedia dengan segala kemungkinan. Tapi akak tak ckp apa2 kat dia sebab faham dia tengah dlm kedaan tertekan.

Semoga info yg akak kongsi ni ni bermanfaat buat semua ye.

Sesiapa yg berhadapan dgn keadaan ni, boleh pm akak kalau perlukan maklumat lanjut.

Sorry sebab ter”over” panjang posting ni.

-K Rose-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s