Cantik! Ini 4 lokasi pengambaran Crash Landing On You korang kena terjah

0
636

Punyalah hebat penangan drama Korea Crash Landing On You sampai kalahkan rating cerita Goblin. Lakonan Hyun Bin dengan Son Ye Jin pula memang betul-betul menjadi sampai ada yang rasa mereka ini memang bercinta dekat alam realiti.

Selain daripada skrip dan juga lagu yang baik dalam drama ini, korang mesti tak boleh lupakan lokasi pengambaran mereka. Setiap suasana yang dirakam dalam drama ini memang betul-betul buat kita terpaku lepas tu berbisik, “Ush, lawa gila tempat ini. Kat mana dia berlakon,”

Sebenarnya, selain Switzerland dan Mongolia, mereka juga melakukan pengambaran di beberapa lokasi di Korea Utara. Kalau ada yang tengah rancang nak ke Korea, mugkin korang boleh singgah ke tempat-tempat yang sis beritahu ini.

Cheongsan Arboretum

Ingat tak babak Ri Jeong Hyeok bonceng basikal dengan Yoon Se Ri dekat belakang melalui jalan yang dipenuhi pokok? Ha, inilah tempatnya.

Arboretum Cheongsan memang mempunyai 200 jenis bunga liar, pokok, teratai dan bunga lili air. Biasanya penduduk dekat sini akan berkunjung ke tempat ini waktu bulan Julai dan Ogos untuk meraikan Festival Teratai Taean yang dipenuhi bunga lotus.

Hutan Seogwipo

Ingat lagi kali pertama mereka jumpa waktu Yoon Se Ri tersangkut atas pokok. ha tempat itu ialah Hutan Seogwipo yang terletak di Pulau Jeju.

Mereka memang jaga hutan ini dan adakan juga beberapa aktiviti menenangkan fikiran untuk pengunjung. Boleh dikatakan, ini iala destinasi paling sempurna kalau nak larikan diri dari kesibukkan kota.

Yeongjongdo Seonnyeo-bawi

Ingat tak babak Hyun Bin keluar dari gua Korea Utara untuk ke Korea Selatan. Dia tiba di sebuah pantai. Pantai itu terletak di Incheon. Pantai itu kecil je

Pocheon Hantan River Sky Bridge

Inilah saatnya ketika mereka sedar yang mereka memang ditakdirkan hidup bersama. Jambatan ini melintasi Sungai Hantan. Ia dibuka pada 13 Mei 2018 terletak di daerah Gyeonggi dan tak jauh dari Air Terjun Bidulginang.

Jadi, itulah antara sedikit sebanyak lokasi pengambaran cerita tersebut. Korang plan nak pergi yang mana satu dulu?

Sumber: Kompas

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here