Unik! Ada sesiapa nak try menginap di Bubble Tent comel ni?

0
131

Zaman sekarang ini, macam-macam jenis tempat penginapan dah kita jumpa. Dari yang tepi pantai, cerun bukit, dalam laut, yang fancy, cozy semuanya ada. Ha, ini sis nak share sikit tempat penginapan yang agak kreatif dinamakan Bubble Tent. Amacam? rasa macam duduk dalam buih sabun tak?

Tempat ini namanya Nira Camper Village yang terletak di Desa Wukirsari, Cangkrigan, Jogjakarta. Memandangkan ia transparent, jadi korang boleh menikmati pemandangan 360 darjah. Korang boleh nampak keindahan sawah padi dan pokok kelapa yang merendang. Apalagi kalau sawah padi sedang menghijau. Cantik betul!

Tempat ini juga dilengkapi dengan kolam renang, hammock yang selalu menjadi tumpuan untuk orang ambil gambar. Apalagi, bolehlah posing dan OOTD sepuasnya dalam ‘buih’ ini kan?

Kalau korang berkesempatan ke sini, jangan lepaskan peluang untuk ambil gambar matahari terbenam. Apa yang bestnya dekat sini, semua staff dekat sini dah diajar untuk mahir mengambil gambar yang cantik untuk pengunjung.

Kalau korang nak menginap di sini, pastikan korang buat tempahan awal tau sebab sangat tempatnya sangat terhad. Satu bubble boleh muat empat orang. Harga semalam untuk weekdays lebih kurang RM220, untuk weekend, RM249.

Selamat bercuti!

Sumber: Kompas

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here