OYO Tawar Penginapan Percuma Untuk Kakitangan Perubatan Di Kuala Lumpur, Shah Alam Dan Seremban

0
1405
OYO Malaysia, Hotel murah
Bermula sekarang hingga 14 April, kakitangan perubatan yang bertugas di hospital-hospital awam yang merawat kes-kes Covid-19 boleh dapatkan penginapan hotel OYO percuma di Kuala Lumpur, Shah Alam dan Seremban.

KUALA LUMPUR: OYO Malaysia kini selangkah ke hadapan dengan menawarkan penginapan percuma di hotel rakan kongsi mereka kepada kakitangan perubatan yang merawat kes-kes Covid-19 dalam radius 5KM dari Hospital Kuala Lumpur, Hospital Shah Alam dan Hospital Tuanku Jaafar in Seremban.

Syarikat hospitaliti yang berpangkalan di India itu berkata bilik percuma akan disediakan dari sekarang hingga 14 April di OYO 188 YP Wangsa Hotel, OYO 882 Hotel Sri Muda Corner, dan OYO 89676 Hotel 22 di Seremban.

“Kakitangan perubatan dari hospital-hospital ini boleh menempah bilik dengan menghubungi OYO Careline pada + 6013-3560534, + 6012-296 8682, + 6016-6960616 dan + 6014-3819527 antara jam 9 pagi hingga 6 petang setiap hari.

“ID kakitangan diperlukan sebagai bukti semasa mendaftar masuk,” kata syarikat itu dalam satu kenyataan.

OYO Malaysia menjelaskan bahawa mereka telah mengenal pasti rakan kongsi hotel berhampiran tiga hospital itu kerana sejumlah besar kes dirawat di hospital-hospital ini, dan tawaran adalah sebagai tindak balas kepada banyak permintaan di media sosial dan organisasi bukan kerajaan dan pengamal penjagaan kesihatan untuk penginapan berhampiran hospital merawat pesakit Covid-19 di bandar-bandar Kuala Lumpur, Shah Alam dan Seremban.

View this post on Instagram

Untuk perwira perubatan: Anda berikan segalanya. Apa yang termampu kami lakukan adalah memberikan anda tempat berehat yang berdekatan dengan hospital.🏨 🔄🏥(Link In Bio) . . #Quarantine #Coronavirus #COVID19 #COVIDAdvisory #StaySafe #Quarantine #oyomalaysia #jomoyo

A post shared by OYO Malaysia (@oyo.malaysia) on

Ketua Negara OYO Hotels & Homes Singapura dan Malaysia, Tan Ming Luk berkata rakan kongsi hotel syarikat itu telah bersetuju untuk memberikan bilik hotel percuma untuk barisan hadapan perubatan Covid-19.

“Pengamal perubatan, terutamanya yang berada di barisan hadapan, bekerja tanpa mengenal penat lelah, sepanjang masa untuk menjaga pesakit dengan Covid-19. Sementara mereka menjaga orang lain, OYO dan rakan-rakan perniagaan kami akan menjaga mereka.”

“Kami berjumpa dengan rakan kongsi kami dan meminta mereka untuk menyokong usaha yang kami lakukan dan semua menyokong.

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada mereka kerana bertindak balas terhadap panggilan kami dengan cepat, ” katanya dalam kenyataan yang sama.

Tan juga berkata bahawa syarikat berharap tawaran bilik hotel percuma ini akan mengurangkan bebanan kakitangan perubatan, dengan membolehkan mereka berehat dan menyegarkan diri di tempat berhampiran hospital sebelum meneruskan rutinnya yang melelahkan.

“Pengamal perubatan kita tertakluk kepada durasi pekerjaan yang melelahkan akibat pandemik ini. Kami berharap dengan menawarkan ruang tempat tidur yang bersih berhampiran hospital, masa perjalanan dapat dikurangkan, terutama selepas syif yang melelahkan. Keselamatan dan kesejahteraan pengamal perubatan kita yang pergi dan pulang ke hospital sama penting dan OYO mahu melakukan bahagian kami untuk memastikannya, ” kata beliau lagi.

Tan bagaimanapun menjelaskan bahawa tawaran kepada barisan depan Covid-19 hanya meliputi bilik hotel percuma kerana semua perkhidmatan dan kemudahan hotel lain akan tertutup dalam tempoh perintah kawalan pergerakan ini, hanya makan di dalam bilik hotel sahaja yang dibenarkan.

Beliau berkata OYO akan terus menerima tempahan dan daftar masuk hanya dari tetamu asing, kakitangan agensi kerajaan dan sesiapa yang bekerja dalam perkhidmatan penting semasa perintah kawalan pergerakan, dengan menyatakan bahawa ini adalah selaras dengan nasihat Majlis Keselamatan Negara dan Kementerian Pelancongan, Kesenian dan Kebudayaan.

Arahan kawalan pergerakan untuk memperlahankan penyebaran Covid-19 pada mulanya ditetapkan mulai dari 18 Mac hingga 31 Mac, tetapi kini itu diperpanjangkan hingga 14 April 2020.

Sumber: The Malay Mail

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here